Maandag
Koolvis, aardappelen, boontjes: gemarineerde koolvis van de Colruyt, eens uitproberen. Koolvis schijnt een onderschatte vis te zijn, even lekker als kabeljauw maar goedkoper. Met gekookte aardappeltjes en boontjes.
Dinsdag
Kalkoen boursin, mix paysanne: gepaneerde kalkoen met boursin tussen (goed voor de lijn, mwuhaha), de traditionele mix paysanne van de Colruyt.
Woensdag
Nasi goreng maison: werd vorige keer héél enthousiast onthaald, dus doen we dat maar opnieuw. Ik heb er zin in.
Soep van de week: preisoep. Simpel, en ik probeer eens of ik de preisoep van mijn grootmoeder kan evenaren.
Donderdag
gevulde paprika's. Uhuh. Classic.
Vrijdag
spaghetti. Uhuh. Idem.
Zaterdag
Venkelstoofpotje met gehakt met Jeroen Meus aardappeltjes uit de oven (weetwel, krielpatatjes in de schil, besprenkelen met olijfolie, provençaalse kruiden, grof zout en versgemalen zwarte peper erover en dan in de oven). Dat venkelstoofpotje sprak me meteen aan. Ben benieuwd wat de huisgenoten ervan gaan vinden, venkel heeft een nogal uitgesproken smaak.
Zondag
kip met frieten/puree en appelmoes. Kipje bakken in de halogeenoven, als het weer het toelaat frietjes (binnenshuis frieten bakken, daar doe ik niet meer aan mee, dat stinkt me teveel, de frietpot is naar het terras verbannen) (tot u spreekt de migrainemens die elk geurtje opsnuift), als het weer het niet toelaat wordt het aardappelpuree nog even gegratineerd in de oven, en appelmoes. Oja.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten