En zo zijn we aan de laatste dag van het jaar gekomen. Op den buiten weekmenuut voor de laatste keer in 2010 en geeft een aanzet voor 2011.De laatste dagen vakantie waarin ik nog heel veel wil doen en vooral nog heel veel wil nietsdoen met een goed magazine in de zetel en een kopje lekkers bij de hand.
Vrijdag (oudejaar): heel gezellig met z'n drietjes thuis. Een buffetje lekkere dingen. Een vleesbroodje gevuld met allerlei lekkers en daarbij heel veel groentjes en dips. Met naanbrood. Een Indisch-Oosters-Vlaamse combo
- Indiase wortelsla uit "Thuis bij Jamie"
- broccoli met sojasaus en sesam
- bloemkoolcurry
- humus
- pikante dip van Nigella
- een linzendal waar ik nog wat mee ga experimenteren
- een aardappelslaatje van Tessa Kiros
Dit alles met de nodige bubbels en kersencake (met het laatste pakje ingevroren kersen van eigen kweek) als toetje
Zaterdag: een rundstoofpot met de rest van de groenten van de vorige dag, geïnspireerd door Tessa's rundstoofpot met wortelen uit "Alle smaken van de regenboog"
Zondag: even wat lichter, een lasagne met spinazie en ricotta
Maandag: mijn laatste vakantiedag, snif.... Goulash van .... Tessa Kiros. Denk dat madame zsazsa het recept al eens heeft uitgeschreven
Dinsdag: kipschnitzels (zelfgemaakt) met gebakken aardappelen en de venkel/kerstomaatjes combinatie van Lilimie die ik via madame zsazsa ontdekte
Woensdag: Bloemkoolpuree met gebakken vis
Donderdag: pompoenrisotto
Kun je eens laten weten hoe je die pompoenrisotto maak?
BeantwoordenVerwijderenwacht, ik denk dat madame dat al eens uitgeschreven heeft http://madamezsazsa.blogspot.com/2007/11/pompoen-pompoen-pompoen.html
BeantwoordenVerwijderenIk doe ongeveer hetzelfde, alleen bak ik de pompoen in de oven vaak met een kruidenmengsel bestaande uit: venkelzaad, chili, korianderzaad, oregano, een teen knoflook, peper en zout en olijfolie.
Smakelijk!