donderdag 10 februari 2011

Week zeven en de uitdaging

Een weekmenu waar drie dagen geen werk aan is, is dat wel nog een weekmenu? Opdenbuiten gaat dit weekend met een grote bende naar de Ardennen en er wordt voor ons gekookt. Alé ja, ik zorg zelf, samen met één van de andere vrouwen voor de spaghetti de vrijdagavond, dus we koken wel. Maar wel op de extreme luiewijvenmethode (= alle groentjes reeds gesneden uit den diepvries en spaghettikruiden uit een potje). De uitdaging zal er van ’t weekend in bestaan om me niet te buiten te gaan aan vlees. Ik eet nu al een dikke maand bijzonder weinig vlees en heb het de laatste week zelfs helemaal van mijn bord geschrapt. And it feels good! Ik ben niet van plan om the full monty te gaan, daarvoor zijn er sommige dingen die ik echt wel veel te lekker vind (pata negra ham bijvoorbeeld, of een lekker stukje rund, of af en toe eens een stukje kip). Vis wil ik ook niet schrappen, ook al weet ik dat dat ook niet altijd koosjer is.

Wat ik niet ga doen is mijn stukje vlees vervangen door al dat nepvlees dat je tegenwoordig in de winkel vind. Ik lust daar bijzonder weinig van. En maak zelf veel lekkerdere groentenburgers. Neh!

De komende wekenga ik een beetje experimenteren met granen en peulvruchten. En experiment nummero uno wordt quinoa.

Wat ons tot het volgende weekmenu brengt

Vrijdag: Ardennen – spaghetti galore. Vermits ik deze zelf maak zorg ik wel voor een pannetje zonder vlees

Zaterdag: Ardennen – blijkbaar staat er stoverij op de menu. Met frietjes hoop ik!

Zondag: Ardennen – voor we terug huiswaarts keren eten we naar het schijnt lasagne. Bummer voor het vlees, maar when in Rome …

Maandag: gnocchi met een paddenstoelensaus (champignons, oesterzwammen en portobello’s)

Dinsdag: de bedoeling is dat ik maandag ergens in het Gentse portobello’s kan vinden voor de paddenstoelensaus bij de gnocchi en voor gevulde portobello’s vandaag. Ik wil ze vullen met quinoarisotto en geitekaas voor mezelf en gehakt voor de Schrijver. Erbij eten we puree van zoete aardappelen (ondertussen weet ik dat je deze gemakkelijk in de Colruyt vindt).

Woensdag: zelfgemaakte quinoaburgers voor mezelf, echte hamburgers voor de Schrijver en de Zoon. Met een paar lekkere slaatjes (rucollaslaatje met balsamico, veldsla met peer en marokkaans wortelslaatje) en sausjes (harissamayo, tzatziki en humus). Genoeg overschot voor een lunchpakket voor donderdag

Donderdag: kikkererwten (kip) en cashew curry met rijst. Een Probeersel

2 opmerkingen:

  1. In Gent vind je portobello's in de groentenwinkel op de hoek van de Vrijdagmarkt. Succes met je zoektocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ahaaaa, jij bent al de tweede die dat zegt, dus morgenmiddag een tochtje naar de vrijdagsmarkt.
    Merci!

    BeantwoordenVerwijderen