dinsdag 8 februari 2011

Witlooftime

Eindelijk wordt er nog eens geweekmenuut ten huize D, want weekmenuten op skivakantie dat gaat niet en  om een of andere reden ook niet de week ervoor en de week erna. Tis wel een single-met-kids weekmenuten waardoor er al eens aan de pakskes of frieten gezeten wordt.


maandag: witlooftime !!!, dus witloof met honing, witte vis en wilde rijst
dinsdag: me-time, lasagne uit een pakske in de zetel, glas wijn en daarna glas baileys (in de biowinkel hebben ze biopakskes-lasagne, is echt veel lekkerder, met groenten en zo)
woensdag:  falafel met sla
donderdag: witlooftime!!! witlooftaart met gerookte zalm
vrijdag:  witlooftime!!!  rest van de witlooftaart met gerookte zalm
zaterdag: traktatie van vriendin B in een mysterieus restaurant, kheb een vermoeden maar kdurf het niet zeggen, als het dat dan niet is...
zondag: geen lief, wel kindjes die ik eens superzot ga maken met frietjes van het frietkot
Witloof met honing en vis
Snij het kontje van de witloof en maak de blaadjes los. Rits wat tijm van de takjes. Doe een klontje boter in een pan  en bak een handvol pijnboompitten erin tot ze lichtbruin zijn. Dan de witloofblaadjes toevoegen met wat tijm en zout erbij voegen. Bak een vijftal minuten beetgaar. Op het laatste vloeibare honing toevoegen (is uw honing hard geworden, zet hem dan 15 seconden in de microgolf). 


Als witte vis serveer ik meestal gekweekte Alaska Pollak filet, want vissen die worden veel te veel gevangen en dat is niet goed, overbevissing, je weet wel. De gekweekte alaskafilets die mag je wel eten.


Falafel met sla
Falafel dat komt uit een pakje van de bioplanet, dat is heel lekker en balletjes rollen met de kindjes dat is altijd fun. De sla die bestaat uit rucola, half gedroogde tomaten in stukjes, handje pijnboompitten, een beetje preischeutjes en daarboven geraspte  schilfers parmesan (dus NIET uit dat rode pakske). En dan wat peper en zout erop en notenolie. Als ik het zie zitten snijd ik ook een aubergine in twee helften en leg ik die 20 minuten in de oven, wat peper en zout erop en erbij serveren.


Witlooftaart met gerookte zalm
Het taartdeeg in een vorm leggen en enkele gaatjes in prikken. De witloof (4 stronken) in stukken snijden en aanstoven in een klontje boter en best geen water. Ondertussen de 4 eieren loskloppen met een potje room en biesloopsnippers en 150 gram oude gemalen kaas toevoegen. Als de witloof gaar is mengelen met de 150 gram gerookte zalm die je ondertussen in stukjes gesneden hebt en de boel in de taart gieten. Ei-roommengsel erovergieten en 40 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen