donderdag 21 april 2011

Week 16 aan 't Scheld

Zo, tijd gevonden om mijn weekmenu online te zetten, de helft is er ondertussen al van opgegeten. Maar ik ben gelijk de enige niet die het te druk heeft om weekmenu's online te zetten. Deze week is een week zonder kinderen, waarvan ik profiteer om allerlei dingen klaar te maken die ik anders niet klaarmaak. Omdat de kinderen ze toch niet lusten (champignons, champignons, champignons!), of omdat ze te moeilijk zijn om voor 6 klaar te maken.

Maandag: in functie van de verfwerken, iets dat snel klaar is. Pasta met champignons en broccolisaus. Collega had dit receptje gevonden, zelf eens klaargemaakt en lekker bevonden. Ik was meteen enthousiast.

Dinsdag: iets wat we wel vaker klaarmaken als we alleen zijn: gemarineerde steak met champignons en mosterd. En een boterhammetje.

Woensdag: vanaf nu gaan we in Dagelijkse Kost-modus. Toast met gerookte zalm en eiersla. En tussendoor bak ik een apfelstrudel. Geen soep deze week.

Donderdag: Luikse salade. Verse boontjes, aardappeltjes in de schil, spekjes, dressing. Kan niet anders dan lekker zijn.

Vrijdag: gevulde aardappelen. Kan als maaltijd op zich, maar ik heb nog boontjes met spek in de diepvriezer die eens op moeten, en iets van vlees zal er ook nog wel bijkomen. Alhoewel, misschien. Ik zie nog wel.

Zaterdag: gaan we eens een pizza halen bij de slager, denk ik.

Zondag: frietjes van 't frietkot. De laatste drie dagen kunnen nog wel door elkaar geklutst worden.

Daarna nog een feestdag, en dan is de zalige paasvakantie gedaan. *snif*

4 opmerkingen:

  1. Wie eet er nu op Pasen frietjes van 't frietkot? :) 'k Wist niet eens dat die dingen open waren met Pasen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wij in ieder geval al niet, want het is wat omgegooid en we hebben gisteren frietjes gehaald. Maar een paasmenu zal het zeker niet worden, daarvoor zijn we te lui als de kinderen niet thuis zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier staat er kermis, met een smoutebollenkraam en ik wil één keer per kermis smoutebollen eten... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen