maandag 21 februari 2011

Week 8: polenta en recycling

Na het goed gelukte experiment met quinoa vorige week waagt opdenbuiten zich deze week aan polenta, iets dat me nog nooit goed gelukt is en ik dus na een paar pogingen opgegeven heb. Want het is maar maismeel, toch, wie wil dat nu kunnen klaarmaken. Maar om het vleesloze dieet wat funkier te maken kan het misschien wel tellen.

Voor de rest gaan we in week 8 een beetje aan recycleren doen. Je zal zo meteen wel zien wat ik bedoel

Vrijdag: de Schrijver herstelt van een voedselvergiftiging (DIE HIJ NIET BIJ MIJ HEEFT OPGELOPEN!), dus het moet licht zijn. En ik ben al een paar avonden later dan normaal thuis, dus moeilijk moet het ook niet zijn. Een stukje kip voor hem, een vegeburger (ja gekocht, er moeten er nog twee op en vanaf dan maak ik ze alleen nog maar zelf) voor mij, worteltjes met tijm en honing en patatjes.

Zaterdag: we eten bij de (schoon)ouders. Ik weet dat er een gebraden kip op het menu staat en een stukje skrei voor mij

Zondag: nogmaals bij de (schoon)ouders. Witloof (met en zonder hesp) in kaassaus met gebakken patatjes, rauwe groentjes en veel te veel taart

Maandag: preirisotto met quinoaburgers/worst en een wortelslaatje

Dinsdag: vermits er geen hele bussel prei in de risotto gaat maken we vandaag prei-champignons tarte tatin. En vermits ik altijd teveel risotto maak worden het risottoballetjes (ziet u het recycleren al?) voor erbij

Woensdag: ik koop een halve kilo champignons, dus ga zeker overhebben van gisteren voor een champignonragout vandaag. Voor de mannen met een stukje kip en strikjespasta, voor mij met polenta op de ikweetnogniethoe manier. Erbij eten we een bietenslaatje met feta en een slaatje met iets groens wat afhankelijk zal zijn van wat er van groens in de winkel ligt

Donderdag: ga ik hier iets mee proberen. Maar het kan er ook helemaal anders uitzien. Alleen de polenta is een zekerheid.

4 opmerkingen:

  1. Hey,
    KLinkt allemaal lekker. Ik heb ook nog prei klaarliggen en massa's risottorijst, heb je eventueel een goed receptje?
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik maakte vorige week chili sin carne met polentakorst en vond dat erg geslaagd!
    De website waarop ik het recept vond is trouwens een aanrader. (cook-and-book.blogspot.com/2010/06/pittige-mexicaanse-tamale-bonenpie.html) Ik liet het vlees weg en ook het ei omdat ik daar het nut niet van inzag - snelkookpolenta bindt van zichzelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @lady sew: recept staat op mijn blog www.opdenbuiten.wordpress.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Merci! Kga het een keertje uit proberen!

    BeantwoordenVerwijderen