dinsdag 30 november 2010

lilith's eerste weekmenuten

Oke, 't is gebeurd. Mijn menu voor volgende week is een feit, en terwijl ik het normaal gezien alleen maar in onze iCal steek heb ik nu zelfs de moeite genomen om het mooi voor u op een blaadseken te schrijven MET EEN ECHT STIFTJE. I know! Grafologen onder mijn lezers, gelieve discreet te blijven over de nutcase die waarschijnlijk niet eens zo diep in mij verborgen zit. Danke.

Dus, dit is wat ik mezelf en mijn meneer de komende week schik voor te schotelen.

weekmenu48.jpg

Die bucatini oreganata van de vrijdag, dat klinkt geweldig fancy, maar dat is eigenlijk gewoon een gigantisch basic pastagerecht met tomaatjes zoals wij dat hier graag hebben. Recept vind je hier.

Zaterdag is bij ons nogal dikwijls visdag, omdat ik dan al eens tijd heb om naar het viskraam op de markt te trekken. Tonijnfilet is met voorsprong mijn favoriete vis van de afgelopen drie jaar, en al helemaal als ik het zo rosé bak op de grill en overgiet met Evelien haar vreselijk lekkere vissaus. Yum! Ik serveer dat met tomaatjes, ofzo.

Zondag en maandag eten wij chili con carne, maar dan zonder het gehakt, volgens dit recept.

Op dinsdag krijgt mijn leaf die ik leaf blijf noemen macaroni met kaas en hesp, want hij lust geen broccoli. Woensdag is easy, dan haal ik dit uit mijn diepvries: balletjes in tomatensaus van Peter Goossens. (zo lekker dat die zijn, maat!)

En op vrijdag, dan ga ik voor drie dagen naar Londonbaby voor het werk, wat wil zeggen dat ik donderdagavond eens ga gaan eten met mijn meneer, en hij op vrijdag waarschijnlijk voor pizza zal kiezen. En ik voor sushi in een fancy doeninge, als dat enigszins kan.

Heb ik trouwens al eens gezegd dat mijn hart zich verwarmt met vreugd als ik zie dat jullie met zijn allen minstens zo'n dikke neuroten zijn als ik? Echt hastn, merci!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten