zondag 28 november 2010

Weekmenu aan de zeer koude Schelde (in Gent)

Wij leven hier in cycli van twee weken. Een volledige week met kinderen, en dan een werk/schoolweek met kinderen maar weekeinde zonder kinderen. Die week neemt mijn kooklust vaak af, en in het weekend improviseren we. Al naargelang de goesting: frieten halen, pizza/spaghetti/pita/anderen brol laten brengen, naar de Carrefour en van daar vanalles meebrengen, Lunch Garden, Ikea... you name it. Mijn deelweekmenu wordt dus over het algemeen nog iets makkelijker dan mijn volledigeweekmenu, omdat mijn energieniveau angstwekkend zakt. Deze week:Maandag: boomstammetjes met mix paysanne van de Colruyt. Boomstammetjes bak ik normaal gezien in de oven (minder vet), maar ga ik nu proberen bakken in de halogeenoven (nog minder vet). Die mix paysanne ziet er wel OK uit, met aardappeltjes en allerlei groenten (voor zover ik me kan herinneren paprika, ui, boontjes, witte bonen, wortels zeker?).

Dinsdag: tilapiafilets samen met groentjes (voor het gemak een wokmix genomen, vers deze keer) in aluminiumfolie, ook in de halogeenoven. Met risone.

Woensdag: bloemkoolschotel. Pasta, bloemkool, gehakt, kaas, en huspakee de oven in. Mjam.

Donderdag: gevulde paprika's. Gele paprika's omdat die toch iets makkelijker verteren, gehakt, ajuin, tomatenconcentraat, witte bonen, rijst, tsjak, oven in. Mjam.

Vrijdag: frietjes van de frituur op de Vlaamse kaai.

Zaterdag en zondag: plan is om rond 9u aan de Carrefour te staan, en ons daar van één en ander te voorzien. We zien wel.

Woensdag maak ik ook nog soep. Ons kinders (en wij ook trouwens) eten graag soep, en op woensdag maak ik een hele ketel. Deze keer probeer ik een receptje uit van soep die ik met kerst wil serveren: paprika-banaansoep. Ik kook op kerst voor 11 man, en het laatste wat ik dan wil, is experimenteren. Eerst eens uitproberen dus.

En om toch maar eens een foto toe te voegen: we zijn gaan eten gisteren. En het was lekker.

1 opmerking: