dinsdag 30 november 2010

Vertellementen loopt vertraging op

Tja. Het zit mooi in mijn hoofd hoor, telkens op maandag posten.
Tot het plots woensdag is en de nieuwe weekmenuter mij voorbijgestoken heeft.

Maandag Worst, boontjes in tomatensaus, patatten
Dinsdag Scampi, tomatenroomsaus, gebakken patatjes en erwtjes
Woensdag Pasta vongole
Donderdag Soep
Vrijdag Lasagne met brood en sla met rucola
Zaterdag Veel eten maar niet thuis wegens in de Ardennen
Zondag zie zaterdag

De week begon met worst. Eigenlijk gaat het altijd om worst die ik niet lekker vind, want worst zo maar gewoon uit de winkel, dat is een beetje vies. Vol vet en veel te veel zout en vlees dat waarschijnlijk van een beest komt dat niet het beste leven heeft gehad. Kom niet af met kippeworst, dat zal wellicht minder vet zijn, maar denk maar niet dat die kippen het goed gehad hebben.
Worst dus, met bonen in tomatensaus, uit blik (maandahag) en gewone gekookte patatten
Dinsdag scampi's, mijn lief had daar zin in.
En omdat maandag en dinsdag een beetje dagen van vlug vlug waren, maak ik vanavond pasta met schelpen klaar, heel basic, maar verrukkelijk, met een sausje van witte wijn en fond en een klein beetje room en veel peterselie. Dat klinkt feestelijk, maar dat is het ook, zeker omdat we onderons eten. De kinderen zullen al bijna slapen als mijn lief thuiskomt, en dan is het hier een beetje van restaurant. Koken op mijn eentje terwijl de rest ofwel slaapt ofwel aan het werk is: hemel op aarde. Ik woon in een kleine straat , eigenlijk, maar wij hebben wel een fantastische viswinkel. Ha.
Morgen eten we weer allemaal op school of op 't werk. Ik maak vandaag (vis)soep, die we dan gewoon een beetje moeten opwarmen. Met brood en kaas.
Soep en accordeonles tot 8.30u : ik zal donderdag al maar beginnen aan de lasagne voor vrijdag. Mits wat hulp van mijn diepvries, want ik heb liters bolognesesaus gemaakt in het weekend.
Ik heb bij Ikea een fantastische rechthoekige ovenschotel gekocht, waarin lasagne kan voor 10 personen. Ik wil hem linken voor u, maar ik vind hem natuurlijk niet terug op hun website.

Tip van de week: koop een keer geen gemalen kaas in zakjes, versgemalen is die zoveel lekkerder. Alleen weet ik nooit of ik Emmenthaler of Gruyère moet vragen.
Tip van de week ²: Zorg dat je altijd een liter goede visbouillon in de vriezer zitten heb. Mijn visboer verkoopt die voor 4,00 per liter. Zo een lijstje met dingen-die-je-altijd-in-de-diepvries moet hebben, zouden jullie daar content mee zijn?

In het weekend heb ik geen beslissingsrecht, althans niet alleen.
Dus dat wacht ik dan nog maar eventjes gezellig af.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben pro voor de diepvrieslijst!

    Thomas

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar Thomas, doe je dan niet ineens mee? Wij zoeken een vent, hé, als je dat nog niet wist.

    BeantwoordenVerwijderen