donderdag 9 december 2010

Week 49 ten huize Zsazsa

week 49

En toen vergat ik week 48 te posten, en ik maar enthousiast doen toen Vertellementen iets wou doen met al die weekmenu's.


Maandag: Kip in de pan met tomatensaus om te soppen en een grote kom gestoomde broccoli.
Dinsdag: Kabeljauwhaasje met spruitjespuree, spruitjes kuisen, stomen en terwijl spekjes bakken en pijnboompitten roosteren, spruitjes grof prakken, alles bij elkaar, kruiden met peper en zout en smeuïg maken met lekkere olijfolie. En daar een lekker stukske vis bij.
Woensdag: De venkel met kerstomaatjes van Lilimie want ik hoor daar veel goeds over. Ik denk wel dat ik de tomaatjes pas op het eind ga toevoegen.
Donderdag: Gehakt met bobotiesaus en aardappels. Tante Hilde mailde mij gisteren een recept door, ik kan natuurlijk niet anders dan dat deze week op mijn planning zetten. I quote:
Man ik heb iets lekkers klaargemaakt!! Ge weet nog wel, een ovenschotel die klaar is in een wip en maar opwarmen als de kinders van school komen, zoiets hebt ge toch soms nodig he?
Het is een afrikaanse ovenschotel met saus uit een pakske, maar zo overheerlijk lekker: “bobotie-saus” uit de fairtrade winkel. Gehakt bakken in de pan, saus erover gieten als het vlees gaar is. Dan in een ovenschotel een laag gekookte patatten (geplet, maar geen puree van gemaakt), dan het vlees met de saus, en daarover ei met room gemengd. Enfin, zo staat het op de verpakking van de saus. De patatten heb ik erbij verzonnen, want wij zijn patattenmensen.
En zoals bij alles: de dag nadien zonodig nog lekkerder!

Het is algemeen geweten dat Tante Hilde nogal enthousiast is, dus ik neem aan dat het gepermiteerd is omdat hier zomaar zonder vragen neer te zetten?
Vrijdag: Balletjes met selder en puree. Ik heb dat nog nooit écht gegeten denk ik, toch niet als volwaardige groente, meestal in een gerecht gelijk op zaterdag. Dus gaan we dat eens testen.
Zaterdag: Osso bucco met pasta, om al de selder op te krijgen en omdat het keilekker is.
Zondag: Hotdogs. Ofzo, Jef geeft een cowboyfeest voor zijn verjaardag volgende week en ik zoek nog kindercowboyeten, dus om dit hier af te sluiten ... zegt ne keer, wat eten/snoepen/drinken cowboys op hun vijfde verjaardagsfeestje?

2 opmerkingen:

  1. eten cowboys geen mexicaanse taco's met een (zelfgemaakte gezondere) dipsaus? Of wraps met een spagtthisaus? Ik heb een 5 jarige dochter die woensdag -gelukkig- gewoon pannenkoeken op haar festje wil!

    BeantwoordenVerwijderen