woensdag 1 december 2010

Goe bezig

Woensdag: witte kool in béchamelsaus en worst voor de kindjes, veggie voor ons

Donderdag: courgetterisotto met stukje biovlees

Vrijdag: Chili sin Carne

zaterdag: Pasta Pesto

Zondag: kroketjes bij mama (sinterklaas)

Ik ben ook vertrokken en het werkt een beetje verslavend dat weekmenuten. Het geeft me het gevoel dat ik zo goed bezig ben als moeder.

Dus zeg ik aan dat mens dat me ooit vijf jaar geleden zei: ‘Jij zwanger, zorg maar dat ge uw kind nooit ergens vergeet’, ‘IK WEEKMENUUT en jij?’

Vandaag beginnen we op woensdag omdat ik zaterdag geen zin had om mijn koffie in de Colruyt te drinken.

Nu is woensdag altijd wel een moeilijke dag, want aangezien de kinderen van alles moeten proeven, is de kans groot dat we lang aan tafel zitten, en dat is niet altijd in de gezellig betekenis van ‘langdurig tafelen’. Maar opvoeden is ook belangrijk, toch?

Witte kool in béchamelsaus:

Ik heb dit nog nooit gemaakt maar er ligt hier een witte kool te verkleuren in de frigo en naar ‘t schijnt is dat lekker in béchamelsaus. De béchamelsaus çava, maar ik weet niet wat je moet doen met die witte kool… koken zeker, of stoven, of stomen? Mijn béchamelsaustruc is trouwens een lepeltje mosterd.Ik maak hier voor de kindjes worst bij, maar voor ons veggie want ik ben net als Marie geen zo een fan van worsten.

Courgetterisotto (voor vier personen):

Twee uien fijn snipperen, fruiten, één paprika in blokjes toevoegen, één courgette in reepjes toevoegen en vijf minuutjes bakken. Eén koffiebeker rijst toevoegen (volle ongepelde rijst is de gezondste en volgens mij de lekkerste) en goed omroeren. Drie pintglazen water toevoegen en een bouillonblokje, en dan op een laag vuurtje laten staan. Af en toe eens kijken of het water niet op is en als dat wel het geval is en de rijst is nog hard, een beetje water toevoegen. Op het einde voeg ik nog een beetje feta toe en voor het opdienen parmezaanse kaas

Chili sin Carne:

Dank u Lilith voor de inspiratie maar ik ga toch dit recept volgen omdat dit de vorige keer een groot succes was ten huize D.

Pasta Pesto:

Olie, volledige basilicumplant (wel gesneden natuurlijk), twee lepels parmezaanse kaas, handvol cashewnoten, drie tenen look en wat peper en zout in de blender… en op de knop duwen en klaar.Soms heb ik nog zo een potje pesto staan in de frigo en voeg ik daarvan één lepel toe omdat dat toch wat extra smaak geeft.

1 opmerking:

  1. Fantastische blog !! Al veel van opgestoken!!
    grtjs
    Cathy

    BeantwoordenVerwijderen