woensdag 26 januari 2011

Het Huis Zonder Inspiratie aan de Schelde (in Gent)

Een weekje overgeslagen. Weekmenu was er wel, tijd en goesting om dat online te zetten al wat minder. De tandenloze (gnana) dochter nam toch wat meer energie in beslag dan verwacht, maar alle leed is nu geleden. Het menu van vorige week was zeer inspiratieloos (comfort food en fruit- en groentenpapjes, patatten en rode kool in de blender geven een schoon gekleurd resultaat, dat zeg ik u), dat van deze week grotendeels ook, maar kom. Ooit komt er wel verbetering in de zaak. Voor deze week halen we een hoop klassiekers van 't Huis aan de Schelde uit, aangevuld met een paar min of meer probeersels. Op zondag posten lukt helemaal niet, wellicht wordt woensdag mijn vaste dag, ook al is er dan al een stuk van de week voorbij.

Maandag: gekookte aardappelen, spinazie en kabeljauwburgers van de Colruyt. Deftige dingen die burgers, veel vis en weinig brol. Lekker en snel klaar in de halogeenoven.

Dinsdag: het ultieme luie-wijven-eten mix paysanne van de Colruyt (groenten en aardappeltjes samen, gewoon in de pan mikken en kláár!), deze keer met gemarineerde rundsreepjes, die er ook bijgemikt worden waardoor het helemaal een fluitje van een cent wordt. En de kinders vonden het lekker.

Woensdag: klassieker nummer 1 aan 't Scheld, bloemkoolschotel. Het was nu toch wel al even geleden. In de voormiddag maak ik ook nog courgettesoep klaar (simpel: ajuin, prei, selder, courgetten eventjes laten stoven, water en bouillonblokjes erbij, 20 minuutjes laten koken, mixen, beetje versieren met wat oregano).

Donderdag: klassieker nummer 2 aan 't Scheld: gevulde paprika's. Was niet bepaald lang geleden, but who cares.

Vrijdag: wortelstoemp met groentenburgers. Geen uitleg nodig vind ik.

Zaterdag: Couscous met groenten en kip. Een nieuw probeerseltje.

Zondag: gehaktballetjes met farfalle tricolore.

Om 't spel hier wat op te fleuren: vorige vorige zondag maakten we geboortemuffins voor een versgeboren nichtje. Waarvan foto. 't Werd geapprecieerd, en dat is altijd fijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten