dinsdag 25 januari 2011

Week 4 ten huize Zsazsa

Week 4


Maandag: Orzo met worteltjes
Dinsdag: Worstjes met gestoofde prei en aardappel-raapjesgratin.
Er zat genoeg tijd tussen het schema opschrijven en het eten maken om van gedacht te veranderen, de geglaceerde raapjes werden samen met wat aardappels een gratin, dat viel eigenlijk nog wel mee moet ik toegeven, ik zat sowieso al met veel tegengoesting aan tafel want ik vind alle preigerechten walgelijk. Mr Zsazsa vraagt al tien jaar om gestoofde prei en dat was ook de snelste manier om er vanaf te zijn, bij deze, het moet niet altijd mijn goesting zijn, ik ben geen moeilijke.
Woensdag: pizza, poepsimpel, gewoon met een simpel broodrecept, heel dun uitrollen en beleggen met tomatensaus en mozzarella voor mij en ansjovis en pikante salami voor de rest.
's Middags soep van wortelen met curry, kokos en koriander.
Donderdag: zeebaarsfilets met paddestoelen en aardappels, wij eten hier vis de laatste tijd, niet te geloven, zo'n lekkere gerechten ook allemaal, echt, Jamie Oliver is mijn held!
Maar waar het uiteindelijk toch om draait is vis van een viswinkel, het verschil met vis van de supermarkt is écht niet te onderschatten. Bij mij is de viswinkel een kraam op de markt, wat jammer is, want het is hier maar een keer markt per week.
Kunt ge dat geloven dat ik ergens woon waar geen viswinkel is?
Vrijdag: Witlooftaart met blauwe kaas, een slaatje met veldsla en walnoten en boontjes met tomaten
Zaterdag: Omdat ik nog altijd rapen over heb, maak ik tagine, met zeven groenten, zoals het hoort naar het schijnt.
Zondag: Gebakken kip met aardperengratin.

2 opmerkingen:

  1. kunt ge geloven dat er hier ook geen viswinkel is én dat ik dinsdag niet thuis ben om naar de markt te gaan? Ik ga echtgenoot op donderdag naar de markt in de buurt beginnen sturen, waar ze 5 viskramen hebben. Want wij eten ook bijzonder veel vis de laatste tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij ons is het zo goed als onmogelijk om echt verse vis te vinden. Ik moet daarvoor helemaal naar het Leuvense.

    BeantwoordenVerwijderen