zondag 9 januari 2011

Week 2 aan de Schelde

OK. Een hiatus van een paar weken, maar dat bedekken we met de mantel der liefde, niet? Er was toch weinig inspiratie. Wel weekmenu, geen zin om in te scannen en te posten. De week tussen kerst en nieuw was er geen weekmenu, wegens kinders niet thuis en overschotten opeten en frieten en pita halen en fondue op oudejaar en zo.

Nu zijn we terug. Inspiratie is er nog steeds niet, maar vanaf week 3 brengen we daar verandering in. Plus dat we een beetje regressief gaan doen wegens wijsheidstanden van oudste dochter trekken en fruitpapkes en groentepapkes maken en zo. Moehoe!

Maandag: zijn we als vanouds lui en doen we mix paysanne vanuit de diepvries van de Colruyt en zoiets gepaneerd (kip peinsik) met Boursin erin van de slagerij van de Colruyt. Bakken we in de halogeenoven.

Dinsdag: bloemkool en patatjes en schnitzels. Bloemkool in 1 stuk koken, overhevelen naar een vuurvaste schotel, kaassaus maken, erover gieten en even laten kleuren in de oven. Mmm.

Woensdag worden we om 8u30 in het ziekenhuis verwacht, en maakt de teerbeminde 's avonds patatjes met rode kool (uit de diepvries) en braadworst. Dat lukt wel.

Donderdag eten Jens en Lies op school en mag Janna geen warm eten hebben dus doen we gevulde paprika's voor 3.

Vrijdag mag Janna weer warm eten, doen we wortelstoemp met gehakt of worst, dat zien we nog wel, en draai ik dat gehakt of die worst samen met de stoemp nog wel even door de blender.

Zaterdag hoop ik dat het al niet zo gepureerd meer moet zijn en doen we kip en wok en broccoli en sojascheuten en mihoen.

Zondag idem en doen we groentenburgers en woknoedels en wokgroenten uit de diepvries en eventueel zoet-zure saus.

Tussendoor maak ik ├ęchte fruitpap, wat ondertussen alhier toch ook wel al zo'n 15 jaar geleden is, met betterfood en appelsiensap en appel en banaan. In de blender. Owja. En heb ik grenadineyoghurt besteld. 't Meisken ziet het echt niet zitten, maar we moeten erdoor, zo is dat.

4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wijsheidstanden trekken... 9 jaar geleden (ergens januari 2002) heeft Leen dit ook laten doen, ze was toen bijna 18, en ik moet zeggen : ze heeft daar relatief weinig last van gehad, echt waar. Een paar dagen wat vervelend om te eten, dat wel, ook wat gezwollen wangen, maar dat viel eigenlijk allemaal heel erg mee. Niks dat met een beetje 'moederen' niet te verhelpen was ;-).
  Toi toi toi voor een snel herstel voor Janna.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook totaal geen last gehad van die wijsheidstanden hoor. En ik heb er nochtans 3 tegelijk laten trekken. Gewoon van in het begin ijs er tegen houden, minstens een hele dag lang. Mijn kaken waren zelfs amper opgezwollen en ik kon eigenlijk zelfs de eerste dag al het meeste terug eten. Niks om schrik voor te hebben dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk valt het bij Janna ook mee, ze moeten er alle 4 uit. Maar ik bekijk het positief, het zal snel weer vergeten zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen