maandag 10 januari 2011

Luncheditie

Een speciale weekmenu deze week, een lunchweekmenu. Het is namelijk de jaarlijkse after-nieuwjaarweek waarin het lief en ik elke avond apart wel dagelijks ergens een glas gaan drinken en van die aperitiefhapjes gaan eten waarvan je vantevoren niet weet of er vlees in zit. En dus kook ik niet 's avonds.
Maar er wordt wel werk gemaakt van de lunch deze week, ik ben de Exki-broodjes grondig beu en die zijn ook veel te duur en een simpel boterhammeke met kaas dat al een halve dag in een doos zit, dat is ook niets om naar uit te kijken zo rond 12 uur en daar word je alleen maar treurig van.

Dus gaat mijn nieuwe voornemen van start, elke dag iets in mijn stuttendoos waarop de collega's jaloers zijn:

Maandag: boterhammetjes met gegrilde paprikasmeersel
Dinsdag: Lekkere pompoen-tomaat-feta-soep met gewoon bruin brood
Woensdag: Ik werk thuis en ga naar de markt een lekkere kaas gaan kiezen
Donderdag: Zalm-ricotta-dille-rolletjes
Vrijdag: Brood met een laagje honing, een paar plakjes geitekaas van de markt van woensdag en een paar rozijnen ertussen. Eventueel nog een beetje rucola erbij.

Gegrild paprikasmeersel
Paprika's boven de vlam houden tot ze zwart zien, in een zak steken, tien minuten wachten, dan pellen en zaadjes verwijderen, in stukjes snijden en in de blender samen met 100g feta, 3 lepels griekse yoghurt, een beetje cayennepeper en wat pilipili. Dan op de vierkante bruine boterhammen en vooral... ze diagonaal snijden, dat ziet er veel echter uit.
Dan kun je gerust op voorhand maken en in een stuttendoosje in de frigo klaarzetten.
Opletten, ze niet vergeten als je naar je werk rusht.

Soep
Ik heb nog wat pompoen in de diepvries, een brik tomatenpassata erbij, een bouillonblokje en stukjes feta. Eventueel nog wat verdunnen en dan mixen tot een smeuïge soep.

Zalmrolletjes
Zo van die tortilla's dat kun je in de delhaize kopen maar ze zijn veel goedkoper bij de Turk en volgens mij even lekker. Zo een tortilla insmeren met ricotta, gerookte zalm erop en een beetje dille. De boel oprollen en in stukjes snijden.

En wanneer ik dat maak, al dat eten, de avond voordien, als de kindjes in hun beddekes liggen en ik een beetje ontspannen ben.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen