zondag 9 januari 2011

week 2

Wij (twee volwassenen, de kinderen zijn (29 en bijna 27) de deur uit maar komen regelmatig wel een keer mee-eten) doen hier al jaren aan weekmenuten, gewoon de menu op een papierke en de bijhorende boodschappenlijst erbij. De volgorde wordt niet altijd gerespecteerd, want 't is niet altijd zo dat we goesting hebben om op woensdag te eten wat op zaterdag genoteerd werd. Maar het voordeel van een weekmenu is wel dat er voor elke dag van de week eten in de koelkast of in de diepvriezer zit. Het gebeurt natuurlijk heel soms dat we geen zin om zelf te koken en gaan we uit eten.

Als ik schrijf dat 'we' dit of dat gaan koken, is het meestal wel 'ik' die de echte kook voor mijn rekening neem...aardappelen schillen wordt wel vaak door de man des huizes gedaan ;-), en het gebeurt ook wel eens dat ik thuiskom en alleen nog de beentjes onder tafel moet steken...

Maar genoeg geleuterd, ondertussen heeft de tweede week van januari zich alweer aangemeld en een nieuwe week is een nieuwe weekmenu.

  • zaterdag 08/01 : makkelijk, uit eten : Wok (nog een laat nieuwjaarsetentje)
  • zondag 09/01 : scampi met tomaten en fetakaas, dit komt uit één of ander WW kookboek en het is lekker, makkelijk te maken en 't is eens iets anders dan de scampi diabolique die ik meestal klaarmaak
  • maandag 10/01 : normaal gezien ben ik maandag thuis, maar ik begin het werkjaar met een driedaagse opleiding, en de eerste twee dagen zijn vandaag en morgen, dus de vrije dag van vandaag wordt verplaatst naar woensdag. De menu voor maandag en dinsdag wordt dan best iets wat op zondag reeds kan voorbereid worden en dit is zeker het geval voor wortelstoemp met spekblokjes en gehaktbrood.
  • dinsdag 11/01 : vis met wintergroenten en garnaaltjes en aardappelen, dit komt uit het hierboven reeds genoemde kookboek. Ik zal dit al voor een stuk moeten klaarmaken op maandagavond, want ik kom dinsdag ten vroegste rond 17u45 thuis en ik moet dan al weg tegen 18u30, want dinsdag is Leuvens Stiksel dag !
  • woendag 12/01 : kip met gestoofde champignons, rauwkost en (heel) waarschijnlijk rijst
  • donderdag 13/01 : labbonen met erwtjes in melksaus met een hamburger en aardappelen
  • vrijdag 14/01 : vrijdag is al jaaaaren spaghetti dag, maar het zou kunnen dat het chili con carne wordt, de ingrediënten (gehakt, bonen, tomaten, piment...) heb ik meestal wel in huis, dus het zal een keuze worden tussen deze twee.

Ziezo, dat hebben we weer gefikst, alle boodschappen zijn ook al gedaan, alles zit in de frigo, de diepvriezer en/of de kast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten